Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2009

Ateronon η... σούπερ κάψουλα

Ολα τα οφέλη της μεσογειακής διατροφής μέσα σε ένα χάπι κατάφεραν να κλείσουν Βρετανοί επιστήμονες, δημιουργώντας έτσι ακόμη ένα όπλο ενάντια στις καρδιοπάθειες. Μια κάψουλα Ateronon την ημέρα έχει την ικανότητα να διαλύσει τις...

εναποθέσεις λίπους στις αρτηρίες και να βοηθήσει στην πρόληψη των καρδιοπαθειών και των εγκεφαλικών, σώζοντας ενδεχομένως εκατομμύρια ζωές σε όλο τον κόσμο, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς της σε λυκοπένιο. Πρόκειται για μια χημική ουσία με αντιοξειδωτικές ιδιότητες, που βρίσκεται στη φλούδα των ώριμων ντοματών και μπορεί να απορροφηθεί εύκολα από τον ανθρώπινο οργανισμό. Κάθε χάπι ισοδυναμεί με την κατανάλωση τριών κιλών ώριμης ντομάτας, ενώ το κόστος της συσκευασίας των τριάντα χαπιών δεν θα ξεπερνάει τα 40 ευρώ.

Το Ateronon αναπτύχθηκε από την εταιρεία βιοτεχνολογίας Cambridge Theranostics, στην οποία εργάζονται επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. Συνδυάζοντας λυκοπένιο με ορρό γάλακτος, κατάφεραν να συρρικνώσουν το μόριο του συγκεκριμένου συστατικού αρκετά ώστε να μπορεί να απορροφηθεί από τους ανθρώπους.
troktiko