Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

Για το περιβάλλον-BlogActionDay

Η photo είναι από το site της Greenpeace

BlogActionDay σήμερα και εγώ θέλω να γράψω κάτι για το περιβάλλον όπως και τόσα εκατομμύρια bloggers απ' όλο τον κόσμο.
Σίγουρα οι "μεγάλες δυνάμεις" έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την υπερθέρμανση του πλανήτη όμως υπάρχουν πράγματα που κι εμείς μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση.
Η παγκόσμια αύξηση της θερμοκρασίας λόγω του φαινομένου του θερμοκηπίου είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει τις αυξανόμενες θερμοκρασίες που εμφανίζονται στον κόσμο μας. Αυτό είναι ένα αποτέλεσμα πολλών ετών παραμέλησης του πλανήτη από τους ανθρώπους . Παρ' όλα αυτά δεν είναι πολύ αργά για να σταματήσει η παγκόσμιας αύξησης της θερμοκρασίας. Ο καθένας από μας μπορεί να κάνει λίγα πράγματα για να βοηθήσει. Μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, που σπαταλιέται πολλές φορές χωρίς κανένα λόγο. Κάτι πάρα πολύ απλό που διάβασα σε ένα άλλο blog: "δεν χρειάζεται να πλένουμε το αυτοκίνητό μας τόσο συχνά. Πραγματικά δεν θα πάθει τίποτα".
Από την άλλη μεριά, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ.
Εγώ προσωπικά αποφάσισα να σταματήσω να αγοράζω εφημερίδες και περιοδικά γιατί στην πόλη που μένω δεν υπάρχει ανακύκλωση και δεν αντέχω να πετάω τόσο χαρτί στα σκουπίδια.
Η Greenpeace έχει στην ιστοσελίδα της αναρτήσει 10+1 απλούς τρόπους που μπορούμε να βοηθήσουμε στην σωτηρία του πλανήτη. Μπορείτε να το δείτε εδώ.
Πιστεύω ότι το καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να σας παραπέμψω στους ειδικούς.