Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2010

Τι έγιναν τα εμβόλια;;;

Πόσο γρήγορα ξεχάσαμε τον Η1Ν1. Διαβάστε τι κάνουν τα εμβόλια στην Ολλανδία...

"Το υπουργείο Υγείας της Ολλανδίας ανακοίνωσε την Τρίτη πως άρχισε να καταστρέφει σχεδόν 18 εκατομμύρια αχρησιμοποίητα εμβόλια για τη γρίπη των χοίρων που πλησίαζαν την ημερομηνία λήξης και δεν κατέστη δυνατό να μεταπωληθούν.

«Αρχίσαμε να καταστρέφουμε» τα εμβόλια, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου, Ίνγκε Φρέρικσεν, και πρόσθεσε ότι «τους επόμενους μήνες, 17,8 εκατ. εμβόλια θα καταστραφούν διότι πλησιάζει η ημερομηνία λήξης τους».

Η Ολλανδική κυβέρνηση αγόρασε 31 εκατ. δόσεις των εμβολίων για την αντιμετώπιση του ιού της γρίπης A(H1N1) στο αποκορύφωμα του παγκόσμιου ξεσπάσματός του, το 2009, ωστόσο χρησιμοποιήθηκαν περίπου 11 εκατομμύρια.

Περίπου 2.156 άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης των χοίρων νοσηλεύθηκαν στην Ολλανδία μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου του 2009 και οι 53 έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια.

Το Νοέμβριο, η κυβέρνηση της Ολλανδίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μεταπωλήσει 19 εκατ. εμβόλια σε άλλες χώρες, κατάφερε να διαθέσει όμως μόλις 257.000.

Η κυβέρνηση θα κρατήσει 2,2 εκατ. εμβόλια η ημερομηνία λήξης των οποίων είναι μεταγενέστερη για «την περίπτωση που ο ιός επιστρέψει με την μια ή την άλλη μορφή», είπε η Φρέρικσεν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε πανδημία γρίπης των χοίρων την 11η Ιουνίου 2009 και εκτιμά ότι η ασθένεια στοίχισε 18.311 ζωές παγκοσμίως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Συμβούλιο της Ευρώπης κάλεσε να διεξαχθεί έρευνα όσον αφορά τους χειρισμούς του ΠΟΥ για τη συγκεκριμένη ασθένεια, σημειώνοντας ότι προκλήθηκε αδικαιολόγητος πανικός και κατασπαταλήθηκαν δημόσιοι πόροι.

totefteri.blogspot.com