Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Ο μαφιόζος Δήμαρχος της Ζαχάρως

ΟΠΛΟΦΟΡΕΙ ΜΕ ΑΚΥΡΗ ΑΔΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Κάτοχος περιστρόφου, με άδεια οπλοφορίας που θεωρήθηκε παράτυπα (!) από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας το 2008, φέρεται να είναι ο πρώην αστυνομικός και δήμαρχος της Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος. Μάλιστα, ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών του Πύργου διέταξε προ ημερών τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βάρος των αστυνομικών που φέρονται να χορήγησαν την άδεια.. οπλοφορίας.

Η άδεια οπλοφορίας του δημάρχου της Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλου βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες στο στόχαστρο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των δικαστικών αρχών της Ηλείας, καθώς ύστερα από έρευνα διαπιστώθηκε ότι αυτή θεωρήθηκε στο τέλος του 2008, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πύργου όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία.

Πηγές της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας ανέφεραν στην «Ε» ότι η χορήγηση άδειας οπλοφορίας στον δήμαρχο της Ζαχάρως δεν έγινε από δόλο αλλά... εκ παραδρομής και δεν ζητήθηκε η άποψη του τοπικού εισαγγελέα διότι ο σχετικός φάκελος ήταν πλήρης και χωρίς πρόβλημα από τις προηγούμενες θεωρήσεις.

Οπως έγινε γνωστό, η υπόθεση απασχολεί σοβαρά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ο σχετικός φάκελος της άδειας οπλοφορίας ελέγχεται λεπτομερώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες και είναι ζήτημα χρόνου αυτή να ανακληθεί, καθώς δεν χορηγήθηκε νόμιμα το 2008.

Το όπλο -κατά την Αστυνομία- ο κ. Χρονόπουλος το κατέχει νόμιμα από το 2002. Τότε ο δήμαρχος της Ζαχάρως υπέβαλε αίτηση στην Ασφάλεια Αττικής για άδεια οπλοφορίας, αλλά το Τμήμα Οπλων και ο εισαγγελέας απέρριψαν το αίτημά του. Στη συνέχεια όμως έκανε προσφυγή προς το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και περιέργως έλαβε τη σχετική άδεια, η οποία και ανανεώθηκε το 2005 και το 2008 από την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας.

Η εντολή για τη διερεύνηση της άδειας οπλοφορίας του κ. Χρονόπουλου έγινε μετά την έγγραφη καταγγελία του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, μετά τις απειλές που εκτόξευσε δημόσια ο δήμαρχος της Ζαχάρως μέσα από το ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «Sugar Town, η επόμενη μέρα».

Στο ντοκιμαντέρ ο κ. Χρονόπουλος στρέφεται απειλητικά κατά δημοτικών συμβούλων και του δημοσιογράφου, ενώ παρουσιάζεται να πυροβολεί δημόσια με το όπλο του.
mnodaros