Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2008

ΑΙΣΧΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ

Όπως διαβάζουμε στο blog kafeneio-gr.blogspot.com ζητάνε πίσω τα λεφτά που έδωσαν ως ενίσχυση στους πυρόπληκτους. Εάν αυτό αληθεύει μιλάμε για μεγάλο αίσχος. Διαβάστε όλο το άρθρο:

Ζητάνε τα τριχίλιαρα πίσω, στην πολύπαθη Ηλεία
Αφού τους πήραν την ψήφο με τα τριχίλιαρα τώρα τους τα ζητάνε πίσω. Την ψήφο τους μπορούν να την πάρουν πίσω οι κάτοικοι της Ηλείας;

Την επιστροφή της οικονομικής βοήθειας των τριών χιλιάδων ευρώ, που έλαβαν για την ανακούφισή τους από τις φονικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, ζητά τώρα από τους πυρόπληκτους της Ηλείας η Υπηρεσία Δημοσιονομικού Ελέγχου. Ήδη σε δικαιούχους των πυρόπληκτων χωριών έχουν σταλεί ειδοποιητήρια, μέσω των οποίων ζητείται η επιστροφή του τριχίλιαρου ή δεκαχίλιαρου που αμέσως μετά τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2007, οι πυρόπληκτοι έλαβαν, όπως αναφέρεται, με "συνοπτικές διαδικασίες".

Τα χωριά του Πύργου, της Ώλενας, της Αρχαίας Ολυμπίας και όσα το προηγούμενο έτος δοκιμάστηκαν από την μεγαλύτερη καταστροφή που έπληξε ποτέ τον νομό Ηλείας, έχουν ξεσηκωθεί καθώς το 80% των κατοίκων τους καλείται να δώσει πίσω την οικονομική ενίσχυση που δόθηκε για να καλυφθούν οι ανάγκες λόγω της τεράστιας καταστροφής.
Σύμφωνα με πληροφορίες του καφενείου, μέχρι σήμερα έχουν σταλεί χίλια ειδοποιητήρια σε υπόχρεους ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί ανά 15 ημέρες έως ότου και οι 11.000 πυρόπληκτοι παραλάβουν τα συγκεκριμένα ειδοποιητήρια. Ωστόσο, οι περισσότεροι κάτοικοι, αγανακτισμένοι δηλώνουν ότι δεν πρόκειται να πληρώσουν και προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις.