Πέμπτη, 2 Οκτωβρίου 2008

ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

εγώ είμαι ο τελευταίος που ξέρει το τι γίνεται με τη ΔΕΗ. Νομίζω όμως ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε μια υγιή επιχείρηση και την έκανε μπάχαλο.

Αναδημοσιεύομαι το παρακάτω κείμενο:

Τα ψέματα του κ. Αθανασόπουλου...
.
Από το hlektrikos.blogspot.com
.
Ο κ. Αθανασόπουλος προσπαθεί απελπισμένα τις τελευταίες ημέρες να πείσει, ακόμη και την Κυβέρνηση, ότι θέλει το καλύτερο για τη ΔΕΗ. Ότι όλες του οι πράξεις έχουν ως μοναδικό σκοπό να κάνουν την Επιχείρηση αυτή, τόσο ισχυρή όσο δεν ήταν ποτέ. Επίσης προσπαθεί να μας πείσει ότι ο μοναδικός τρόπος για να επιτευχθεί ο στόχος, είναι ο δικός του. Και αναρωτιόμαστε … Ποιος είναι αυτός τρόπος; Τα ψέματα; Γιατί μέχρι στιγμής μόνο από αυτά είμαστε χορτάτοι !!!
Ενδεικτική περίπτωση των ψεμάτων του κ. Αθανασόπουλε και της προσπάθειας αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης είναι η τελευταία ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία εξηγεί γιατί αποφάσισε να αυξήσει τα επιδόματα αυξημένης ευθύνης των στελεχών, σε μια τόσο άσχημη περίοδο για τη ΔΕΗ. Σε αυτή την ανακοίνωση μας μιλάει για υψηλές αξίες, όπως ακεραιότητα, σεβασμό, επίγνωση, τις οποίες προφανώς αναζητά στους άλλους, γιατί τον ίδιο δεν τον διέπουν.
Αρχικά δε σεβάστηκε το χώρο στον οποίο μπήκε. Ανέλαβε τα ηνία της μεγαλύτερης εταιρίας της χώρας και χωρίς κανένα ενδοιασμό απαξίωσε τους πάντες, ανακαλώντας καθήκοντα και γεμίζοντας τα κεντρικά γραφεία με τους συμβούλους του. Στελέχη ικανά που δούλεψαν και μόχθησαν σκληρά, έμειναν στο περιθώριο και τώρα κ. Αθανασόπουλε διατυμπανίζετε ότι θεσπίσατε επίδομα αυξημένης ευθύνης για αυτά τα στελέχη που οι προηγούμενες διοικήσεις παραμέρισαν, αλλά εσείς θέλετε να αξιοποιήσετε;
Ποιόν προσπαθείτε να κοροϊδέψετε κ. Αθανασόπουλε με τα ψέματά σας;
Μήπως θέλετε να σας θυμίσουμε ότι τα επιτελικά στελέχη έχουν καταργηθεί από το 2001 και επανήλθαν τώρα με τη θητεία σας; Για αυτά τα στελέχη που εσείς απομακρύνατε από τις θέσεις τους θεσπίσατε το επίδομα ευθύνης επιτελικών στελεχών.
Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρετε ότι η πολιτική αμοιβών των στελεχών αφορά στον συνδυασμό σταθερών και μεταβλητών αποδοχών και ότι ο λόγος που αυξήθηκαν τα επιδόματα των Διευθυντικών στελεχών σε ποσοστό 63% ήταν γιατί στις συνολικές τους αποδοχές δεν προστίθενται αμοιβές υπερωρίας και βάρδιας.
Ποιας Επιχείρησης είστε Πρόεδρος κ. Αθανασόπουλε; Γιατί είναι σαφές ότι δεν αναφέρεστε στη ΔΕΗ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το σύνολο των στελεχών παίρνουν διπλό μισθό από τις υπερωρίες, τις βάρδιες (όπου υπάρχουν, όπως λέτε και εσείς) και τα εκτός έδρας. Μην το ξεχνάτε αυτό. Δεν το ξέρετε ή απλά δεν το λέτε;
Μετά από όλα αυτά θα συνεχίζετε να παραμυθιάζετε τον κόσμο με το όραμά σας – “την ανάδειξη της ΔΕΗ ως ενός άριστου περιβάλλοντος εργασίας, που διαπνέεται από τις υψηλές αξίες της ακεραιότητας, του σεβασμού, της επίγνωσης και της συνεχούς βελτίωσης”;
Το μόνο τίμιο πράγμα που κάνατε όλο αυτό το χρονικό διάστημα κ. Αθανασόπουλε ήταν που παραδεχτήκατε πως καταφέρατε με απίστευτη ευκολία να αναλάβετε την μεγαλύτερη εταιρία της χώρας με κέρδη και να την απαξιώσετε πλήρως, βυθίζοντας την μετοχή της στα €10 – τιμή μικρότερη και από αυτή με την οποία εισήχθηκε στο Χ.Α. – και με χρέη €112 εκ. για το πρώτο εξάμηνο και μεγαλύτερα, κατά δική σας ομολογία, για το δεύτερο εξάμηνο.
Θα σας αφήσουν να τα κάνετε χειρότερα τα πράγματα;