Τετάρτη, 2 Ιανουαρίου 2013

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την Ινδή φοιτήτρια

Δεν μου αρέσει στο μπλογκ μου να αναφέρομαι σηνύθως σε τέτοια θέματα αλλά αυτή τη φορά είμαι τόσο συγκλονισμένος που δεν μπορώ να μην αναφερθώ στο βιασμό και θάνατο της νεαρής φοιτήτριας στην Ινδία. Σας παραπέμπω σε ένα άρθρο που διάβασα στο trelokouneli.gr

Οι βιαστές της 23χρονης Ινδής προσπάθησαν να την σκοτώσουν παρασύροντάς την με το λεωφορείο

Οι βιαστές της νεαρής φοιτήτριας στο Νέο Δελχί προσπάθησαν να την σκοτώσουν μετά τον βιασμό και τον βάναυσο ξυλοδαρμό της, γράφει σήμερα ο ινδικός Τύπος, επικαλούμενος έκθεση της αστυνομίας.
Ο φίλος της άτυχης κοπέλας, η οποία πέθανε το Σάββατο σε νοσοκομείο της
Σιγκαπούρης κατάφερε εγκαίρως να την τραβήξει μακριά από το λεωφορείο που ήταν έτοιμο να την παρασύρει, σύμφωνα με την έκθεση 1.000 σελίδων της αστυνομίας, που θα δημοσιοποιηθεί αύριο Πέμπτη.
Σύμφωνα με τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά δίκτυα, η νέα γυναίκα κατάφερε να δαγκώσει τρεις από τους βιαστές της στην προσπάθειά της να διαφύγει.
Οι δαγκωματιές, όπως και αίμα, ίχνη σπέρματος και τρίχες, αλλά και η μαρτυρία του φίλου της 23χρονης θα χρησιμοποιηθούν ως στοιχεία εναντίον των κατηγορούμενων, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Έξι άτομα έχουν συλληφθεί. Οι πέντε θα δικαστούν αύριο με τις κατηγορίες του βιασμού και της ανθρωποκτονίας ενώπιον ειδικού δικαστηρίου. Ο έκτος ύποπτος, ηλικίας 17 ετών θα παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου ανηλίκων.
«Από την γυναίκα και τον φίλο της οι δράστες είχαν πάρει τα ρούχα και τους πέταξαν από το λεωφορείο. «Ο φίλος της την τράβηξε μόλις είδε το λεωφορείο να κάνει όπισθεν για να τους πατήσει».
Σύμφωνα με τους Times of India, ένα από τα ενοχοποιητικά στοιχεία που θα παρουσιάσει η αστυνομία είναι η προσπάθεια καταστροφής των στοιχείων από τον οδηγό του λεωφορείο, ο οποίος συμμετείχε στον βιασμό της φοιτήτριας: η έκθεση αποκαλύπτει πως ο άντρας αυτός προσπάθησε να καθαρίσει το όχημα και να κάψει τα ρούχα των θυμάτων.
Η ιδιαίτερη βιαιότητα του εγκλήματος έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή στην Ινδία και σε όλον τον κόσμο κατά των επιθέσεων και των βιασμών γυναικών που στις περισσότερες περιπτώσεις οι δράστες παραμένουν ατιμώρητοι.
Ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ δεσμεύτηκε να επιβάλλονται από εδώ και στο εξής αυστηρότερες ποινές στους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων. Ομάδα ειδικών με επικεφαλής των πρώην πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου συστάθηκε για το λόγο αυτό.
Με αφορμή την τραγική αυτή υπόθεση, ο υπουργός Παιδείας Σάσι Θαρούρ πήρε σήμερα την πρωτοβουλία να αρχίσει συζήτηση στη βουλή για τη θέσπιση νόμου που θα τιμωρεί αυστηρότερα τους δράστες σεξουαλικών εγκλημάτων.
Ο ίδιος είπε ακόμα πως ο νόμος αυτός θα πάρει το όνομα της 23χρονης φοιτήτριας, το οποίο μέχρι τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί.