Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Μιά διαφορετική άποψη...

Πάντα μου αρέσει να διαβάζω τα σχόλια των αναγνωστών στην αρθρογραφία των εφημερίδων.
Έτσι ανακαλύπτεις και κάποιες άλλες απόψεις πέραν των κλασσικών που τα ΜΜΕ μας αρουσιάζουν.
Διαβάστε το παρακάτω σχόλιο που το Διάβασα στην εφημερίδα Καθημερινή Από τον αναγνώστη "Ioannis"....


"Είναι ιδιατέρως ενδιαφέρον το τι συμβαίνει σήμερα και ποσο ανοικτά βρισκόμαστε μπροστά σε ένα τηλεοπτικό διπλωματικό πόλεμο μεταξύ ελλάδoς και των συμμαχων τHς. Είναι επίσης ιδιατέρws ενδιαφέρον το πως η αντίδραση του πρωθυπουργού καταδεικνύει ότι πέρα από το σύνολο τις κατηγοριας στην οποια βρίσκεται έχει να αντιμετωπίσει την κατάρρευση τις χώρας περισσότερο ηθικά και όχι τόσο οικονομικά.

Εάν κάποιος παρατηρήσει ψύχραιμα τα γεγονότα και δει πίσω από τις τηλεοπτικές γραμμές και ανακοινώσεις θα διακρίνει έναν πολύ ενδοαφέρον πόλεμο που κατά την προσωπική μου γνώμη είναι ο εξής:

1. Γαλλία και Γερμανία βρίσκονται σε μια "εσωυτερικι" διαμάχη μεταξύ τους για το ποια από τις 2 χώρες θα ελέγχει όχι μονο την ελλάδα αλλα και την υπόλοιπη ευρώπη.

2. Ο γάλλος πρόεδρος έχοντας ως "στρατιφικο" του "σχεδισμο" την διάσωση τις Ελλάδας μέσω τις συμφωνίας αυτής; τον παραγκωνισμό τις Γερμανίας και την επανεκλογή του στην Γαλλία βλέπει το παιχνίδι να χάνεται και τον έλληνα πρωθυπουργό να μην παίζει το παιχνίδι του.

3. Η Γερμανική κυβέρνηση βεβίως μέσω του Spiegel απαντάει καλά κάνει η Ελλάδα εφόσον αυτό εξυπηρετεί τον παραγκωνισμό τις Γαλλίας.

4. Είμαστε λοιπόν σε μια φάση που όλοι κατηγορούν τον Πρωθυπουργό ότι μας καταστρέφει βλέποντας τις αντιδράσεις.

Η προσωπική μου άποψη είναι η εξής:

a. Η ελλάδα είναι ήδη χρεοκοπημένη και απλά ο πρωθυπουργός θέλει να αποκλείσει το γεγονός τις πλήρης υποδούλωσης

b. Μέσα από το δημοψήφισμα αυτό θα μπορέσει να αποκαλύψει σε εύλογο χρονικό διάστημα ποιο από τις ευρωπαϊκές δυνάμεις ουσιαστικά παίζει το παιχνίδι is βάρος μας εδώ και καιρό.

c. Η ελλάδα θα έχει χρόνο να κερδίσει χρόνο έστω να προετοιμαστεί ψυχολογικά για την έξοδο τις από την ευρωζώνη.

d. Οι γάλλοι θα μας πιέσουν σε όλα τα επίπεδα αυτή την στιγμή γιατί χάνουν το παιχνίδι με την Γερμανία και είναι ευάλωτοι.

Ο Παπανδρέου επέλεξε την πιο σωστή λύση κατά την γνώμη μου ακόμα και αν αυτή φαντάζει αρνητική.

Καλύτερα να αποδεχτούν οι έλληνες ότι μια συμφωνία που σου κάνει κακό είναι καλύτερα να μην την έχεις καθόλου.

Η απόφαση του Πρωθυπουργού με βρίσκει σύμφωνο σαν έλληνα πολίτη δεν ψήφισα ποτε ΠΑΣΟΚ αλλα η αντίδραση του δεν είναι προσωπική αλλα εθνική. Τα ελληνικά πολιτικά κόμματα γνωρίζουν ότι η απόφαση αυτή του πρωθυπουργού τα εκθέτει και αποτελεί το τέλος του πολιτικού συστήματος; του πολιτικού γραφείου tous kai tou ρουσφετιού.

Πολλές φορες το να απαλλαγείς από το πρόβλημα και να σώσεις τις επόμενες γενιές από την μόλυνση είναι η λογική του χαρακίρι. Ουσιαστικά δεν σώζει τον ευατό του ο πρωθυπουργός αλλα θυσιάζεται.

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΔΡΕΙΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΝΑ ΔΕΧΤΕΙ ΠΡΩΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΦΑΙΡΑ.

ΕΛΛΗΝΙΚΕ ΛΑΕ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ! ΤΟ ΟΧΙ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ!"