Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους υποστηρίζει σύμβουλος της Μέρκελ

βαρύτατες συνέπειες για τον προϋπολογισμό της Γερμανίας κατά τα επόμενα χρόνια, εκτιμά ο Λάρς Φέλντ, ένας εκ των οικονομικών συμβούλων της ’νγκελα Μέρκελ.
Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο SWR2, ο κ. Φέλντ δήλωσε: «Κατά την άποψη μου το θέμα είναι πότε και όχι εάν» θα γίνει αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. «Αυτό που θα δει η Ελλάδα σε όρους ανακούφισης από μία τέτοια επιμήκυνση της λήξης των τίτλων πιθανότατα δεν θα είναι αρκετό (για να λυθούν τα προβλήματα χρέους της χώρας) συμπλήρωσε, τονίζοντας πως το κόστος για τον προϋπολογισμό θα είναι της τάξεως «αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ» και μάλιστα «για τα επόμενα χρόνια».
Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, η Γερμανίδα καγκελάριος πήρε την στήριξη των βουλευτών του κυβερνητικού συνασπισμού ως προς την έγκριση ενός νέου πακέτου για την Ελλάδα, μετά από πολύωρες συναντήσεις κεκλεισμένων των θυρών και αφού επέστρεψε από την Ουάσιγκτον, όπου δέχθηκε μεγάλες πιέσεις από τον πρόεδρο Ομπάμα.
Στο μεταξύ, γερμανίδα καγκελάριος και ο υπουργός Οικονομικών Bόλφανγκ Σόιμπλε συναντήθηκαν με βουλευτές των Χριστιανοδημοκρατών και των Ελεύθερων Δημοκρατών, συμφωνώντας ότι θα πρέπει να υπάρξει σημαντική συμμετοχή και του ιδιωτικού τομέα στην όποια συμφωνία για την Ελλάδα, όπως άλλωστε διαμήνυσε και ο κ. Σόιμπλε με την επιστολή του προς Ευρωπαίους αξιωματούχους, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ. Το πρακτορείο Reuters αποκαλύπτει ότι ο κ. Σόιμπλε δήλωσε στους βουλευτές πως η Ελλάδα θα χρειαστεί 90 δισ. ευρώ.

Από το troktiko.eu