Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

MacBook Air

Άλλο ένα κόσμημα στη συλλογή της Apple. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά κομμάτια της Apple είναι οι λεπτότατοι φορητοί υπολογιστές MacBook Air που συνδυάζουν απαράμιλλη αισθητική και ηλεκτρονικά μέρη, τελευταίας αιχμής της τεχνολογίας.

Με πάχος μόλις 1,7 εκατοστά και με οθόνη υψηλής ευκρίνειας 11 ή 14 ιντσών, τον καθιστά έναν από τους λεπτότερους φορητούς υπολογιστές, ενώ μπορούν να συναγωνιστούν ακόμα και...
σταθερούς υπολογιστές. Αν και από πολλούς θεωρούνται υπερτιμημένοι, κερδίζουν συνεχώς έδαφος, ενώ το πρώτο πράγμα που θα τους αναγνωρίσει κάποιος είναι η αναμφισβήτητα μεγάλης διάρκειας μπαταρία. Το τελευταίο μοντέλο της κατηγορίας αυτής είναι το MC504, το οποίο η Apple έχει φροντίσει να εφοδιάσει με κάποια αρκετά ενδιαφέροντα τεχνολογικά χαρακτηριστικά, όπως trackpad πολλαπλής επαφής, σκληρό δίσκο 256GB τεχνολογίας flash, ενώ και αυτό όπως και η υπόλοιπη σειρά φορητών υπολογιστών της ακολουθεί τη ενιαία κατασκευή αλουμινίου(unibody), όπου και οφείλει το χαμηλό βάρος του.

Από υπολογιστικής πλευράς η Apple το προίκισε με διπύρηνο επεξεργαστή Inter Core 2, μνήμη RAM DDR3 2 GB, ενώ τα γραφικά του διαχειρίζεται η κάρτα GeForce 320M της NVIDIA.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότεροι κάνουν μνεία στην εξαιρετική ποιότητα της οθόνης του, με οπίσθιο φωτισμό τεχνολογίας LED, που συνδυάζει τη μέγιστη φωτεινότητα με ελάχιστη κατανάλωση. Φυσικά, διαθέτει τη γνωστή για τους Apple υπολογιστές, κάμερα FaceTime, για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων.

Αναφορικά με τις δυνατότητες συνδεσιμότητας του, έχουμε την ενσωματωμένη κάρτα AirPort Extreme για τα ασύρματα δίκτυα (και για πρωτόκολλα Wi-Fi 802.11n), ενώ για τη Bluetooth επικοινωνία έχουμε υποστήριξη έως της έκδοσης 2.1 με EDR. Στον τομέα της ακουστικής έχουμε τα ενσωματωμένα στερεοφωνικά ηχεία, ενώ δε θα ανησυχούμε μήπως δε μας ακούει ο συνομιλητής μας χάρη στο εξίσου ενσωματωμένο πολυκατευθυντικό μικρόφωνο.

Στο κουτί συμπεριλαμβάνεται USB stick με το λειτουργικό , σε περίπτωση που χρειαστεί να επανεγκαταστήσετε το λειτουργικό σύστημα, μιας και δεν έχουμε οδηγό CD, DVD ή Blue Ray. Επίσης, συνοδεύεται και από την εφαρμογή iLife ’11, που περιλαμβάνει αρκετά χρήσιμα δημιουργικά εργαλεία, για όσους ασχολούνται με τη φωτογραφία, την κινηματογράφηση, σχεδιασμό ιστοσελίδων κτλ.

Το αναμένουμε με ανυπομονησία μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στην ελληνική αγορά.

totefteri.blogspot.com