Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

"Όταν οι Financial Times αγάπησαν το ευρώ..."

Ω καιροι ω ήθη.
Το παγκοσμιο οικονομικο συστημα οπως αυτο διαμορφωθηκε απο την Αμερικη και απο την Αγγλια,την 51η αμερικανικη πολιτεια εχει δωσει απιστευτη δυναμη σε κατι κωλοπαιδα αποφοιτους του Harvard,Yale,London School of Economics να μπορουν να παιζουν με τις οικονομιες των εθνων.
Για παραδειγμα η περσινη παγκοσμια κριση που ηταν αποτελεσμα συνειδητων πραξεων ασυδωτων απληστων τραπεζιτων οι οποιοι με τις ευλογιες χρεοκοπημενων ιδεολογικα πολιτικων παραταξεων,στο ονομα της δηθεν ελευθερης οικονομιας, εκλεισαν σπιτια αθωων ανθρωπων.
Αυτοι οι αλητες εχοντας δυναμη στα χερια τους , την οποια δυστυχως το παγκοσμιο πολιτικο συστημα παρεδωσε, εχουν φτασει σε σημειο να παιζουν με τις τυχες εθνων ωστε μεσω της αισχροκερδειας να μπορουν και αυτοι να κανουν διακοπες στο Γκστααντ, στο Μονακο και σε αλλους κυριλε προορισμους. Εκει αναμεσα σε ακριβα νοικιασμενες πουτανες και την ωρα που καπνιζουν πανακριβα κουβανεζικα πουρα μπορουν να αλληλοσυγχαιρονται γιατι διαδιδοντας ψευτικες φημες μπορεσαν σε βαρος ενος οποιουδηποτε εθνους να προσθεσουν μερικα ακομα ψηφια στο λογαριασμο του αφεντικου τους, το οποιο με τη σειρα του θα δωσει μια καλη προαγωγη.
Αυτα τα 'καλοπαιδα' εχουν αξιους φιλους και συνεργατες σε διαφορες οικονομικες εφημεριδες οι οποιες μεσα απο τα δημοσιευματα τους διευκολυνουν το κερδοσκοπικο εργο των φιλων τους.
Καπως ετσι ενας δημοσιογραφος αποκτα δυναμη ωστε με αγενεια να απευθυνεται σε καποιον δημοκρατικα εκλεγμενο κυβερνητη που εκπροσωπει ενα εθνος.Σε αυτη τη περιπτωση ηταν ο Παπανδρεου, μετα απο 10 λεπτα στο μικροφωνο του δημοσιογραφου θα πεσει ενας αλλος πρωθυπουργος. Και ειναι τετοιο το θρασος του που ρωταει τον πρωθυπουργο που αποσκοπουν οι καταγγελιες για αισχροκερδεια. Σαν να λες σε καποιον αυτοπτη μαρτυρα κλοπης, που αποσκοπει η καταθεση του εναντιον του κλεφτη, στην αστυνομια.
Φυσικα ο πρωθυπουργος μιας μικρης αδυναμης οικονομιας σαν την ελληνικη θα αναγκαστει ευγενικα να υποστει την αγενεια των αλητων αυτων, καθως αυτοι αν δεν αντιμετωπιστουν οπως θα ηθελαν, πολυ απλα θα διαδωσουνε αυριο μεθαυριο πιο επιβλαβεις φημες.
Το στεναχωρο ειναι οτι το παγκοσμιο πολιτικο συστημα εχει δωσει τετοια δυναμη σε κατι τραπεζιτες της πενταρας ωστε να καθοριζουν αυτοι τις τυχες των λαων. Κριμα...

Γεια σας...

Το συγκεκριμένο κείμενο είναι αναρτημένο από ανώνυμο αναγνώστη της Παραπολιτικής.