Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ;

Το παρακάτω κείμενο το διάβασα στο kourdistoportokali.blogspot.com. Έτσι για να δούμε τι είδους δημοσιογραφία έχουμε στην Ελλάδα....μας αξίζουν;

-----------------------------------------------------------------------------------------------

Την Πέμπτη 15/01/2009, ως γνωστό συνέβη το αεροπορικό, τελικά, "ευτύχημα" με την προσθαλάσσωση ενός Airbus στον ποταμό Hudson της Νέας Υόρκης.

Είμαι λοιπόν (μετά τις 10 το βράδυ) και παρακολουθώ MEGA το οποίο διακόπτει το πρόγραμμα βάζει έκτακτο δελτίο με απευθείας σύνδεση με Μ. Ιγνατίου και εικόνα με το αεροπλάνο περιστοιχισμένο από πλοιάρια. Αρχίζει λοιπόν η «ενημέρωση» με διάφορες εικασίες του τύπου «όλοι οι επιβάτες είναι μέσα», «τα πλοία προσπαθούν να βρουν τρόπο να κρατήσουν το αεροπλάνο στην επιφάνεια», «οι ειδικοί θα ανοίξουν τρύπα να βγάλουν τους επιβάτες» κλπ.

Γυρνάω στον ANT1, το ίδιο σκηνικό, καλεί και ο Ευαγγελάτος από το σπίτι με την παντόφλα, αρχίζει κάτι αμίμητα του στυλ «μέσα σε μια δεκαετία η Νέα Υόρκη μας κάνει και ζούμε συγκλονιστικές στιγμές» (προφανώς εννοούσε τους δίδυμους πύργους ο αθεόφοβος, που ουδεμία σχέση είχαν ούτε ως προς την αιτία του συμβάντος, ούτε ως προς το μέγεθος, απλά το μόνο κοινό ήταν το αεροπλάνο και η Νέα Υόρκη), συνέχισε με διάφορες εικασίες καφενείου όπως «τα πλοιάρια προσπαθούν να ρυμουλκήσουν το αεροπλάνο στα ρηχά του ποταμού» (χωρίς να έχει ιδέα ο τύπος έλεγε ότι χαζομάρα του κατέβαινε στο κεφάλι μόνο από την εικόνα που έβλεπε, αυτό θα πει έγκυρη δημοσιογραφία).

Γυρνάω στο CNN να δω τι γίνεται, ακούω συνομιλία του δημοσιογράφου με επιβάτη, με την παραπληροφόρηση που είχα φάει από MEGA – ANT1 σκέφτομαι ότι θα είναι μέσα και θα μιλάει από το κινητό του, όχι όμως είχε ήδη βγει! Μετά από λίγο το CNN ανακοινώνει ότι μάλλον όλοι οι επιβάτες έχουν βγει από το αεροπλάνο!

Γυρνάω στο MEGA, μάλλον δεν βλέπουν CNN, ακόμα υπάρχει υπότιτλος «ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 135 ΕΠΙΒΑΤΕΣ» (οι γνωστές ηλιθιότητες), το MEGA τελικά τους βγάζει τους επιβάτες μετά από κάνα τέταρτο! (έπαιρνα τηλέφωνο να τους το πω αλλά δεν απαντούσε κανένας!)Στον ANT1 που προφανώς κάποια δαιμόνια ρεπόρτερ παρακολουθούσε CNN, τους βγάλανε πιο γρήγορα τους άμοιρους τους επιβάτες από το βυθιζόμενο αεροπλάνο! Το κερασάκι βέβαια στις εξυπνάδες του «παντόφλα» Ευαγγελάτου, ήταν το σχόλιο της ρεπόρτερ η οποία λέει το αμίμητο «πρέπει να πούμε ότι δεν ήταν ακριβώς προσθαλάσσωση, γιατί το αεροπλάνο προσγειώθηκε σε ποταμό (!!!), ήταν προσγείωση… μάλλον», πρόσθεσε και το μάλλον γιατί δεν ήταν σίγουρη για την παπαριά που πέταξε! Όπως κατάλαβα τελικά εκ των υστέρων και από φωτογραφίες που είδα, οι επιβάτες είχαν ήδη διασωθεί από τα πλοία που ήταν γύρω από το αεροπλάνο, αφού είχαν πρώτα βγει όλοι στα φτερά! Τσάμπα η αγωνία…