Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ...

Όταν διαβάζω κάτι τόσο ωραίο δεν γίνεται να μην το αναδημοσιεύσω...
Το κείμενο είναι από τον ΑΣΗΜΩΝΗ...

Κάποιοι λεν ότι τον έχουν δει. Οι περισσότεροι όμως λένε ότι είναι ένας αστικός θρύλος. Ότι απλά είναι ένα πλάσμα που δημιούργησε η φαντασία κάποιων. Ελάχιστοι λένε ότι τον έχουν δει γιά κάποια δευτερόλεπτα να κυβερνά κιόλας. Κανείς δεν τους έχει πιστέψει.Στη Ραφήνα όπου λένε ότι ζει βασιλεύει ο τρόμος. Μετά τις 12 το μεσημέρι δεν κυκλοφορεί κανείς έξω. Ο θρύλος λέει ότι εκείνη την ώρα βγαίνει από τον τάφο του και πάει να φάει παιδάκια. Άλλοι λένε ότι δεν τρώει παιδιά αλλά απλά αρνίσια παιδάκια στα κάρβουνα.
Τα βράδια κάποιοι έχουν ακούσει τη φωνή του να αντηχεί μέσα στα καμένα δάση : “όπου ήταν δάσος θα γίνει δάσος, όπου ήταν δάσος θα γίνει δάσος .”. Μιά γιαγιά διηγείται ότι μιά κρύα νύχτα του Αυγούστου το 2006 άκουσε τη φωνή του από το υπερπέραν να ουρλιάζει : “μηδενική ανοχή, μηδενική ανοχή” ενώ ένας παπούς υποστηρίζει ότι τον είχε δει μιά μέρα με φεγγάρι στη Βουλή.
Είναι ο Κώστας Καραμανλής το Φάντασμα της Ραφήνας. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ο πρωθυπουργός της Χώρας και ότι τον έχουν δει. Οι παλιότεροι λένε ότι κάθε εξάμηνο βγαίνει έξω και κυβερνά γιά 22 δευτερόλεπτα. Ένας μάλιστα είχε πει ότι έχει οδηγήσει την Ελλάδα στο δρόμο της ανάπτυξης της προόδου και της ευημερίας. Τον έκλεισαν στο ψυχιατρείο της Λέρου. Οι περισσότεροι όμως αν τους ρωτήσεις θα σου πουν ότι δεν υπάρχει και ότι απλά είναι ένα δημιούργημα της φαντασίας κάποιων αλλοπαρμένων.
Στη Ραφήνα τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Πίσω από τις γρύλιες των κουφωμάτων αλουμινίου EUROPA τρομαγμένα μάτια κοιτούν κάθε ξένο με επιφύλαξη. Φόβος και απόγνωση. Δεν είναι και λίγο να ζεις στον τόπο που λένε ότι ζει ο Θρύλος. Πολλοί έχουν φύγει. Η πόλη με την πάροδο των χρόνων ερημώνει. Ίσως βέβαια να φταίει και η πηγμένη Μεσογείων.
Υπάρχει άραγε ; Κυβερνά όπως λεν κάποιοι ; Τρώει παιδάκια ;