Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Φαινόμενο αφασίας...

Αυτός που αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο αφασίας είναι ο Καραμανλής. Ο τύπος που πέρασε τη ζωή του ως πρωθυπουργός από χασαποταβέρνα σε χασαποταβέρνα, έχει μούτρα και βγαίνει σε κόσμο, ενώ κανονικά θα έπρεπε να κρύβεται που έφερε τη χώρα ένα βήμα πριν την καταστροφή, για να έρθει στη συνέχεια ο Γιώργος να «ολοκληρώσει» – το έργο φυσικά. Ο Καραμανλής λοιπόν που έχει το απύθμενο θράσος να απαιτεί να είναι ξανά υποψήφιος στις εκλογές (και να βγει χωρίς σταυρό ως πρώην πρωθυπουργός, παίρνοντας ίσως τη θέση κάποιου νέου), αποδεικνύεται τώρα πως όχι μόνο γνώριζε την οικτρή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά τα κουκούλωσε έτσι, που να μη βρίσκεται άκρη ποτέ. Αλλά τι να σου κάνω, που του έδωσε συγχωροχάρτι εκείνος ο Γιώργος με τα λάθη και τις παραλείψεις του. Και τον έκανε να παρουσιάζεται ως εθνικό κεφάλαιο! Αν είναι δυνατόν...

Από το Χρ. Παπαχρήστο
Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Περί συντεχνίας...που λέγαμε...

Προσθήκη λεζάντας
Ραγκούσης: Δεν μπορεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα να κάνει εξαίρεση για μια συντεχνία

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη σημερινή συνέντευξη του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση στον Real Fm:

Η γνώμη μου η προσωπική είναι ότι αυτό ανεξαρτήτως αν προκύπτει από το μνημόνιο ή όχι, ανεξαρτήτως αν το λέει η Κομισιόν ή όχι, είναι το σωστό και πρέπει να γίνει. Γιατί δεν μπορεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα να κάνει μια εξαίρεση για μια συντεχνία, όταν δεν έκανε καμιά άλλη εξαίρεση για το άνοιγμα οποιουδήποτε άλλου επαγγέλματος, για την περικοπή μισθών και συντάξεων, για την οριζόντια αναγκαστική υπερφορολόγηση των επιχειρήσεων.Άρα, η γνώμη μου είναι ότι είναι σωστό να ανοίξει και αυτό το επάγγελμα και είναι ζήτημα κοινωνικής δικαιοσύνης και πολιτικής ηθικής να το κάνουμε αυτό.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία 2,5 χρόνια που ένας πολιτικός ξεκαθαρίζει ότι δεν θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο, όχι γιατί αυτό είναι "μνημονιακό" αλλά επειδή προστατεύει τα συμφέροντα μιας συντεχνίας.

Ελπίζω κάτι να βγει από το παραγωγικό πείσμα του Γιάννη Ραγκούση.

Από το http://parapolitiki.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Από πνιγμό πέθανε η Whitney Houston

Ο θάνατος της Whitney Houston στην μπανιέρα του δωματίου της σε ξενοδοχείο του Μπέβερλι Χιλς ήταν ατύχημα, σύμφωνα με την έκθεση του ιατροδικαστή που δημοσιεύτηκε στους Los Angeles Times.
Η 48χρονη τραγουδίστρια έχασε τη ζωή της από πνιγμό. Νωρίτερα, είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, ενώ είχε και καρδιολογικά προβλήματα. Η χρήση ναρκωτικών και η καρδιοπάθεια την οδήγησαν στον πνιγμό σύμφωνα με...

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Αυτοκτονία Ολυμπιακού...

Αυτό που έκανε ο Ολυμπιακος χτες το βράδυ ήταν πραγματική αυτοκτονία.
Αντίο στο Γιουρόπα Λιγκ για τους “ερυθρόλευκους” με τον χειρότερο τρόπο. Παρά το 1-0 του Χάρκοβο, το γκολ του Μαρκάνο στο 14' και τα δυο δοκάρια στο πρώτο ημίχρονο, οι “ερυθρόλευκοι” παρουσιάστηκαν κουρασμένοι στο δεύτερο μέρος, έκαναν πολλά αμυντικά λάθη και τελικά μέσα σε πέντε λεπτά (από το 81' μέχρι το 86') κατάφεραν να χάσουν την πρόκριση μέσα στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός δεν “καθάρισε” το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχε καθολική υπεροχή, ενώ οι τραυματισμοί των Ιμπαγάσα και Μανιάτη στην συνέχεια έκαναν πιο δύσκολο το έργο του. Η κούραση απ' την υπερπροσπάθεια στο πρώτο 45λεπτο και οι λάθος επιλογές στην επανάληψη άφησαν τους λάτιν της Μέταλιστ να του κάνουν τη... ζημιά μέσα στην έδρα του.
Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα εδώ

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Ποιος θα ψηφίσει Χρυσή Αυγή;

(...)Σημασία σε τέτοιες δυναμικές δεν έχει το χρώμα του κινήματος. Δεν απασχολεί την ψυχοσύνθεση της κοινωνίας αν η «πέτρα» προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, την Αριστερά, την Ακροδεξιά, ή τον οποιονδήποτε αποφασίσει να εκφράσει το μακρύ και το κοντό του ή εν τέλει την ιδεολογία του με βίαιο τρόπο. Αυτό που μένει, είναι η δυναμική. Αν τον τελευταίο χρόνο μάς έχει γίνει συνήθεια η κατηγοριοποίηση της κοινωνίας σε λαό και πολιτικούς, σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς, σε πατριώτες και ανθέλληνες, δηλαδή σε καθαρά γενικευμένους και ανυπόστατους διαχωρισμούς, τότε γίνεται συνήθεια και η εκάστοτε διαμάχη μεταξύ αυτών των κατηγοριών, αλλά και της φασίζουσας δυναμικής αυτής της διαμάχης.(...)

Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Tα πιο αστεία βίντεο του κόσμου

Προσπαθούσα να βρω μιά συλλογή με τα πιο αστεία βίντεο του κόσμου γιά να την ανεβάσω αλλά δεν βρήκα κάτι αξιόλογο. Δείτε λοιπόν για άλλη μιά φορά το ανεπανάληπτο βίντεο με το Πάντα που φτερνίζεται.

Το κόκκινο κρέας σκοτώνει...

Δεν είναι κάτι που το ακούμε για πρώτη φορά αλλά αυτή τη φορά επιβεβαιώνεται με τον πιό επίσημο τρόπο μέσα από μιά έρευνα του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Διαβάστε το σχετικό άρθρο από την εφημερίδα "τα Νέα".

Οι μπριζόλες που... σκοτώνουν
Για έναν στους δέκα πρόωρους θανάτους ενοχοποιείται το κόκκινο κρέας, σύμφωνα με την πρώτη μεγάλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Οι ειδικοί συνιστούν σε όσους επιθυμούν να ζήσουν πολλά χρόνια και υγιείς, να αποφεύγουν τη συχνή κατανάλωση κόκκινου κρέατος και ειδικά του επεξεργασμένου.
Στην επιστημονική έρευνα που συμμετείχαν περισσότεροι από 120.000 άνθρωποι και είχε διάρκεια 30 χρόνια, φάνηκε πως ακόμη και μικρές ποσότητες κόκκινου κρέατος επηρεάζουν την καρδιαγγειακή λειτουργία και αυξάνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καρκίνου. Και αυτό επειδή το κόκκινο κρέας περιέχει υψηλές ποσότητες...συνέχεια

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Γιατί δεν παντρεύτηκα τον Στιβ Τζομπς!!!

Την «προξένευαν» στον Στιβ Τζομπς, αλλά εκείνη είπε «όχι». Η αμερικανίδα μουσικός Τζόαν Μπαέζ αποκάλυψε, σε συνέντευξη της στη βρετανική εφημερίδα «Times», ότι οι φίλοι της την συμβούλευαν να παντρευτεί με το πρώην ιδρυτή κι αφεντικό της Apple, αλλά εκείνη δεν… ενέδωσε.

«Υπήρξαμε ένα αρκετά περίεργο ζευγάρι όταν «τα είχαμε», εκεί στις αρχές της δεκαετίας του '80», θυμάται η κυρία Μπαέζ, που ήταν σχεδόν 14 χρόνια μεγαλύτερή του, προσθέτοντας ότι «όσο καιρό είχαμε σχέση, κυρίως διαφωνούσαμε και μαλώναμε για διάφορα πράγματα. Μου έλεγε, για παράδειγμα, ότι...συνέχεια

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γυμναστική στο σπίτι!!!

Η μέρα δεν σας φτάνει να τρέχετε σε γυμναστήρια και τα παραπανίσια κιλά δεν φεύγουν με τίποτα παρ' όλες τις βασανιστικές δίαιτες που ακολουθείτε. Άλλη λύση δεν υπάρχει λοιπόν από τη γυμναστική στο σπίτι.
Εάν θέλετε κάποιες απλές συμβουλές για το πως να γυμναστείτε στο δικό σας χώρο, διαβάστε το...

Οι Ελβετοί είπαν όχι σε περισσότερες διακοπές!!!

Απίστευτο και όμω αληθινό. Γιά φανταστείτε να γινόταν κάτι τέτοιο στην Ελλάδα;;;
Οι Ελβετοί πολίτες ψήφισαν με μεγάλη πλειοψηφία χθες Κυριακή κατά της πρότασης για παράταση της ετήσιας υποχρεωτικής άδειας από τέσσερις σε έξι εβδομάδες.

Τα τελικά αποτελέσματα έδειξαν ότι το 66,5% των ψηφοφόρων απέρριψαν την πρόταση και το 33,5% ψήφισαν υπέρ. Σύμφωνα με στοιχεία της Ομοσπονδιακής Καγκελαρίας στη Βέρνη, το ποσοστό προσέλευσης κυμάνθηκε στο 45%.

Το δημοψήφισμα διενεργήθηκε αφού το μεγάλο ελβετικό συνδικάτο Travail.Suisse συγκέντρωσε τις...συνέχεια

Τα σαγόνια του καρχαρία...

Έχετε δει ποτέ στη ζωή σας καρχαρία; Θα κάνατε ποτέ ακροβατικά στη μύτη του; Δεν χρειάζεται να απαντήσετε. Φαντάζομαι...

Πόσο ηλίθιοι είναι όσοι θεωρούν ότι δεν τους αφορά η επίθεση στο Νταλάρα;

Δεν θα έγραφα για την επίθεση που δέχθηκε ο Γιώργος Νταλάρας, με γιαούρτια και καρέκλες, σε συναυλία στο Ίλιον.

Δεν αισθανόμουν ότι είχα να προσθέσω τίποτα σημαντικό σε ό,τι σχολιαστικό άκουσα και διάβασα.

Αποφάσισα να το κάνω, μόνο όταν διαπίστωσα ότι δεκάδες καλλιτέχνες αρνούνται να πάρουν θέση στο θέμα.

Οι δημοσιογράφοι του Μega απευθύνθηκαν σε πάρα πολλούς καλλιτέχνες και τους ζήτησαν να σχολιάσουν το γεγονός.

Προσέξτε: όχι να αξιολογήσουν την καλλιτεχνική αξία του Νταλάρα, ούτε να πουν αν είναι σύμφωνοι με την πορεία του στο τραγούδι, ούτε βέβαια να κρίνουν τον τρόπο ζωής του.

Τους ζήτησαν μόνο να διατυπώσουν τη γνώμη τους για τις καρεκλιές και το γιαούρτωμα σε συναυλία, την οποία έδινε χωρίς εισιτήριο!

Με εξαίρεση τον Σαββόπουλο, τον Λευτέρη Παπαδόπουλο, τον Γιάννη Σμαραγδή, τον Μάνο Ελευθερίου και τον Γιάννη Ζουγανέλη, όλοι οι υπόλοιποι...συνέχεια

Ένα υπέροχο τραγούδι!!!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2012

Η νηστεία κάνει καλό.

Πλησιάζουμε στις ημέρες του Πάσχα και όλοι λίγο πολύ έχουμε αρχίσει να νηστεύουμε: αποφεύγουμε το κρέας, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, τα ψάρια και σε ορισμένες περιπτώσεις το λάδι. Όμως, πόσο ασφαλής είναι η νηστεία για την υγεία μας;

Μπορούν όλοι να νηστέψουν; Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε;

Η αλήθεια είναι πως η νηστεία μπορεί να ωφελήσει σημαντικά την υγεία μας, αλλά με προϋποθέσεις. Αποτελεί μια καλή ευκαιρία να αποφύγουμε τα κορεσμένα λιπαρά που κρύβονται στα ζωικά τρόφιμα και να μειώσουμε τα επίπεδα της...

Πάρε και κάτι για το στομάχι μην σε πειράξει η αντιβίωση..

Ένα πολύ ωραίο άρθρο του Τάσου Φούντογλου στο aixmi.gr

Όλα τα’ χε η Μαριορή το φασόν της έλειπε. Δεν ξέρω αν όλοι αυτοί οι διαπληκτισμοί των τελευταίων ημερών, σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση, είναι φυσικοί και αβίαστοι ή μας επιβάλλονται από έναν σχιζοφρενή σεναριογράφο. Aυτό που ξέρω, όμως, είναι ότι με τέτοιες διαιρέσεις το πολύ πολύ να διαιρέσουμε τον κακό μας εαυτό με τη μονάδα και να πάρουμε πάλι αυτούσιο τον κακό μας εαυτό. Μηδέν εις το πηλίκον, δηλαδή.

Τα μεγάλα ερωτήματα σε αυτή τη χώρα τίθενται πάντα με τη μορφή διλήμματος. Άσπρο ή μαύρο; Καλό ή κακό; Έτσι και τώρα. Γενόσημο ή πρωτότυπο φάρμακο; Βουλιάζουμε ή αλλάζουμε; Πρωτότυπα ερωτήματα σε μια...